Благотворителна акция в подкрепа на младо семейство с две малки деца, останало без дом

Сподели в социалните мрежи:

Благотворителна акция в подкрепа на младо семейство с две малки деца подеха добротворци от района на Искърското дефиле.
Радостин Лалов и Миглена Тодорова от село Габровница, община Своге останаха без дом след като пожар изпепели напълно къщата, в която живеели заедно с двете си деца, на 2 и на 5 годинки, братът на Миглена Денислав и майка й Катя, както и свекърът и свекървата на Катя. Трагичният инцидент, при който загинаха двама трудноподвижни възрастни хора, мъж на 83 г. и жена на 66 г., стана на 22 януари рано сутринта.
„Човешка трагедия с два отнети живота и младо семейство с две деца, останало без дом…, сподели по този повод в социалната мрежа Борис Кръстев, жител на с. Зверино.
Семейството се нуждае от нов дом, който да закупи, тъй като къщата им е изпепелена напълно и не подлежи на ремонт. За целта са необходими около 35 000 лева, с които то не разполага… Сигурен съм, че ще се намерят добри хора, които ще помогнат в този труден момент.“
Ако желаете да помогнете, можете да направите дарение на следната банкова сметка в

„УниКредит Булбанк“:
IBAN BG28UNCR 7000 1524 7345 15. Титуляр на сметката: Радостин Петров Лалов /RADOSTIN PETROV LALOV.

В благотворителната акция ще се включат доброволците от Клуб „БМЧК и Приятели на Искърското дефиле“ при СУ „Св. Климент Охридски“ – Зверино с ръководител Петя Илиева. Младите червенокръстци ще поставят 10 кутии за събиране на дарения в селата Зверино, Игнатица, Оселна и Елисейна, а на 14 февруари ще организират благотворителен базар в подкрепа на бедстващото семейство.

Към каузата се присъединиха също собственикът на хранителни магазини Пламен Йорданов от Оселна и общинската съветничка Венета Петрова, както и Кметство Зверино. Като първоначална помощ семейството ще получи хранителни продукти, дрехи, перилни препарати и други стоки от първа необходимост.
„Искам да помоля всички, които имат възможност, да помогнат с каквото могат, апелира Борис Кръстев. Но най-много трябват пари. Всеки лев в момента е ценен. И не забравяйте: Ръка, която дава – не обеднява!“


Снимки: Борис Кръстев

Може да харесате още...