Кметът на Брегово: Имаме опасен мост и никой, нищо не прави (Добро утро, Северозапад)

Сподели в социалните мрежи:

В първия премиен ден заместник-председателят на Народното събрание беше потърсена за помощ от кмета на община Брегово Илиян Бърсанов по повод водопровода на село Косово и нуждаещото се от спешен ремонт мостово съоръжение в село Брегово. Там движението е ограничено заради реална опасност от срутване на моста.

„Чакам вече 6 месеца, за съжаление, без резултат. Реакция от бившето служебно правителство и междуведомствената комисия по бедствия и аварии все още няма,“ каза кметът на община Брегово.

„Другият сериозен проблем е с водопровода, за който общината е кандидатствала за финансиране пред ПУДООС, но е получила отказ, заради липсата на водомери на вход-изход, което пък е задължение на ВиК”, коментира г-жа Кирова и се ангажира да окаже съдействие на Бреговската община.

С въпрос от голямо обществено значение стартира откритата приемна за граждани във Видин на заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова.

„Административният директор на филиала на Русенския университет г-н Станков се обърна към мен, за да продължим съвместните си действия и усилия за развитие на филиала на учебното заведение във Видин и разширяване на специалностите, по които се обучават в него“, обясни Кирова. Тя припомни, че през миналата година са успели със съвместни действия да бъде прехвърлена сградата на филиала и днес той има свой собствен дом в града.

Вижте повече…

Може да харесате още...