Видин Добро утро, Северозапад Новини Новините МС Темите ТОП Новини

След убийството на Ивайло от Видин: Майка му чака близо година медицинска експертиза (репортаж)

Сподели в социалните мрежи:

Почти година майката на починалия край язовир Смирненски Ивайло Кочанов чака съдебно-медицинска експертиза, която да докаже пред съда, че синът й е убит умишлено. За случаят Ви разказахме през юни миналата година и оттогава Искра Кочанова твърди, че никой-нищо не прави той да бъде решен.

Ивайло Кочанов е намерен мъртъв край язовира през юни миналата година, с видими следи от насилие. Носел скъп златен ланец и няколко дебитни карти, които изчезнали. Дни след случая при Искра започнали да пристигат известия от банката, че някой пазарува онлайн с картите на Ивайло. Изтеглени били стотици левове, но и до днес не се знае от кого. Искра Кочанова обаче е категорична, че виновна за всичко е приятелката му.

Искра Кочанова – майка на убития Ивайло Кочанов
„Защото преди да тръгнат за язовира, аз продавам апартамент. Синът ми си купува златен ланец 60 грама, златна гривна, пръстени. Взима златото и парите и отиде на язовира. Обади ми се в деня, в който го убиха и ми каза: Мамо отивам да заредя въдиците за довечера. Значи той е седял и е бил убит. Главата му беше смазана“.

Малко след убийството въпросната дама емигрирала в Гърция, твърди Искра.

Искра Кочанова – майка на убития Ивайло Кочанов
„Защо бяга? Но тя вече е екстрадирана, сега е във Враца“.

Въпреки направената аутопсия още след смъртта на Ивайло и до ден днешен на почернената майка не е изпратен резултатът от Съдебно – медицинската експертиза.

Искра Кочанова – майка на убития Ивайло Кочанов
„Казват, че са много заети. Претрупани са, аз ходих и до монтана и този, който е правил аутопсията ми каза, че не може да ми се издаде веднага. Аз ги моля да ми дадат тази експертиза“.

Искра е категорична, че ще се бори докрай за да докаже, че детето й е убито, а виновникът да бъде осъден с цялата строгост на закона. А срещу приятелката на Ивайло вече има образувано дело за кражба в Монтанския съд, то е насрочено за 12-ти май от 13:30 часа.

ВИЖТЕ ОЩЕ В РЕПОРТАЖА НА КАЛИН ИВАНОВ И АТАНАС АТАНАСОВ.