Протест във Враца заради лош път (видео)

Сподели в социалните мрежи:

Разкопани улици, прах и изпочупени коли. Така живеят жителите на врачанския квартал Бистрец вече над 10 години, когато започнало изграждането на канализация. Проектът предвиждал асфалтиране на разкопаните участъци, но предстоял проект и за воден цикъл. Тогава хората се съгласили, възстановяването на пътната настилка да бъде след подмяната на водопровода.

Елена Коцева
„Онзи ден в присъствието на представители на общината ни казаха, че във втория проект, който е за чистата вода изобщо няма заложено възстановяване на пътната настилка никъде и аз питам общината кое е приел проекта? Тъй като е заложено в първия цикъл, тези средства е трябвало да бъдат пренасочени за възстановяване след чистата вода“.

Само преди няколко години общината успокоила хората с обещанието, че ще бъде асфалтиран целият квартал. По-късно се оказало, че средствата за възстановяване не достигат.

Лилия Симеонова
„Кметът каза, че може да отдели пари за три улици. Той каза всъщност и преди две години, че ще асфалтира цялостно, целия квартал и сега след 2 години финанси няма“.

Два са вариантите за жителите на кв. Бистрец: Да се извърши асфалтиране само на разкопаните участъци или изцяло полагане на асфалт, но само на три улици.

В района отказват да идват и таксиметрови шофьори, заради прокопаните пътища. А през зимата снегопочистването е невъзможно. От 25 улици в квартала, няма нито една здрава, уточни кметският наместник, който отправи и призив към народните представители.

Владимир Тодоров – кметски наставник на кв. Бистрец, Враца
„Апелирам да дойдат народните представители да се запознаят с проблема от нашия врачански 6 МИР. Миналата година ходиме три пъти на избори, всички идваха да убеждават тука колко ще бъде хубаво, сега да дойдат да погледнат какво е положението“.

Заради разрушените улици е организирана и подписка, в която са се включили над 500 души. А хората предупредиха, че са в готовност за ефективни протестни действия и блокиране на главни пътища.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ В РЕПОРТАЖА НА RMTV

Може да харесате още...