Не пак отново! Съсипаха цветята засадени от властта в центъра на Видин

Сподели в социалните мрежи:

Общината апелира за пореден път към гражданите да бъдат непримирими към вандалските прояви.

 

Продължават посегателствата върху общинско имущество, в териториите за обществено ползване. След като съобщихме за разрушени пътни знаци, поставени само преди месец, продължаваме да информираме и за редица още вандалски прояви. През последните дни зачестиха кражбите на цветя и декоративна растителност в паркове и градини. Това наруши целостта на красивите фигури на площад „Бдинци“ и цветните кръгове в Крайдунавския парк, които бяха оформени с много труд и старание от служители и работници на ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“.

Усилията, които общинското ръководство полага градът ни да е чист, а парковете и зелените площи добре поддържани, са видими от всички и се оценяват. За съжаление, общинско имущество като пейки, кошчета за отпадъци, съоръжения на детските площадки и др. често се превръщат в предмет на посегателство от недобросъвестни лица. Общината винаги реагира на сигнали за такива случаи и отстранява повредите. А това струва допълнителни ресурси и средства и е в ущърб на всички данъкоплатци. Опазването на градската среда трябва да бъде обща цел. Защото прекрасните видински паркове са любимо място за разходки, отмора, забавления и игри на децата. Те се посещават и от много туристи, дошли да разгледат културно-историческите забележителности, голяма част от които са разположени на територията на градската градина край река Дунав.

Затова призоваваме гражданите да пазят и ценят изграденото. Не трябва да допускаме подобни вандалски прояви и грозни гледки на местата за обществено ползване. И родителите, и цялото общество трябва да възпитаваме у децата ни чувство за отговорност и грижа към придобивките в нашия град, да ги съхраняваме и се гордеем с постигнатото.

Уважаеми съграждани, вандалските действия са равни на престъпление. Ако сте свидетели на подобни прояви, не ги отминавайте с лека ръка, а сигнализирайте веднага в общинската администрация или в полицията.

Нека бъдем добри стопани на нашия старопрестолен град и заедно запазим неговото достолепие.

 

Може да харесате още...