Борисов зове: Колкото нефелен и счупващ държавата да е бюджетът, приемете го

Сподели в социалните мрежи:

Приемам, че ние сме страхливите, той е героят, но нека темите влязат в НС, каза лидерът на ГЕРБ в отговор на Петков

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова управляващите да вкарат в дневния ред на Народното събрание гласуването на актуализацията на бюджета и темата за РСМ. Той коментира и думите на Кирил Петков, че депутатите от ГЕРБ са страхливци.

„Приемам, че ние сме страхливите, той е героят. Нека влязат в парламента, нека стоят пред къщата ми и ме наричат предател. Но знаем, че това е най-доброто за Западните Балкани. Умолявам ви, спрете да изричате квалификации. Вие сте смелите и готините, вкарайте го в зала, вие ще оберете овациите в Европейския съвет„, призова Борисов.

И призова за свикването на извънредна бюджета комисия.

 

„Ние имаме нашите предложения, Изпълнителната комисия ви задължава, ако се държат като с РСМ – да сочат друг с пръст и да обвиняват, колкото и нефелен да е този бюджет, счупващ държавата… говорете с другите политически партии да влязат в зала. Иначе бюджетът ще се използва от опонентите ни, за да останат пенсионерите без пенсии, полицаите – без заплати. Дори и лошия им бюджет, приемете го, за да не се спекулира, че заради нас, вас, Митрофанова не е приет„, призова Борисов депутатите си.

Той коментира, че вотът на недоверие е бил успешен, заради самата управляваща коалиция.

„Този вот мина не заради ГЕРБ и ДПС, а първо, защото самата управленска коалиция се счупи заради бруталните обвинения за корупция. Слушах Гроздан Караджов, Румен Радев, те говорят в прав текст за корупция“, каза лидерът на ГЕРБ.

Може да харесате още...