100 000 къса контрабандни цигари хванаха на Дунав мост 2

Сподели в социалните мрежи:

5000 кутии (100 000 къса) цигари с валиден български акцизен бандерол задържаха митническите служители при проверка на товарен автомобил. Това съобщиха от Агенция Митници.

На 22.06.2022 г. около 02:15 часа митнически инспектори спират за проверка в района на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат товарен автомобил, който по документи превозва козметика, празни палета и строителни материали за Великобритания.

Пред митническите власти водачът на превозното средство заявява, че не пренася акцизни стоки над позволеното количество за лично потребление. При извършена физическа проверка обаче митническите служители установяват, че в две от палетата със сгъваеми пластмасови касетки има 5000 кутии цигари от различни марки с валиден български акцизен бандерол.

За акцизните стоки водачът на микробуса не е представил опростен придружителен документ по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

Митническите служители са задържали всичките 5000 кутии (100 000 къса) цигари и на водача е съставен акт за административно нарушение.

Източник: Пресцентър на Агенция Митници

Може да харесате още...