Пресътвориха музиката на култовата формация „Север“ (репортаж)

Сподели в социалните мрежи:
Идеята за възраждането на музиката на хитовата група през 80-90 те години, идва на  директора на видинската симфониета, който убеждава композитора и продуцент Николай Антов да се захване с проекта.
Николай Антов, композитор и продуцент на „Север“ 
„Север“ беше единствената група, която проби столичната стена. Издадохме две плочи, клипове, компактдиск. Много музика съм оставил във времето и днес ще я пресътворим“.
Цялата подготовка за мащабното събитие отнема половин година, като Николай Антов разчита на едни от най-изявените имена в бранша.
Николай Антов, композитор и продуцент на „Север“
„Участва един от най-талантливите български диригенти и оркестратори – Димитър Косев, гласовете са на 4-ма млади актьори и певци. Това е популярния глас на българския дублаж Симеон Владов, Денко Проданов, Илона Иванова, Яница Маслинкова от музикалния театър.
 
Така на 1-ви юли идва дългоочаквания момент на „пресътворението“.
 
Симеон Владов и Денко Проданов
„Не беше лесно, но с професионалисти като Денко Проданов, Илона Иванова и Яница Маслинкова, беше приятно. Репетирахме месеци наред, имахме и вокален педагог. Сега песните на Николай Антов ще звучат в целия град“.
А зрителски интерес не липсваше. На събитието присъстваха както фенове на легендарната група, така и участващи в създаването на протекта по онова време .
Николай Антов, композитор и продуцент на „Север“ 

 

„Музиката ми винаги е носила положителен заряд, който може да послужи и на идните поколения и една от идеите на пресътворяването на тези песни е да запълнят вакума, който всички знаем, че съществува в българската естрада“.
Оркестрациите на музиката остават на разположение на Симфониета – Видин за бъдещи концерти.

Може да харесате още...