Областният управител Огнян Асенов обсъди с кмета на община Видин д-р Цветан Ценков организационно-техническата подготовка на предстоящите избори

ИЗТОЧНИК: ОА-ВИДИН
Сподели в социалните мрежи:

Областният управител на Видин Огнян Асенов се срещна с кмета на община Видин д-р Цветан Ценков във връзка с координиране на съвместните дейности по организационно-техническата подготовка на предстоящите избори.

Ценков информира областния управител, че екипите на община Видин работят в пълен синхрон и са предприели необходимите мерки за безпроблемно обезпечаване с материали и книжа секционните комисии на територията на общината. Кметът отбеляза, че подготовката на предстоящите избори към настоящия момент се извършва безпроблемно и при спазване на сроковете, определени от ЦИК.

По време на срещата Огнян Асенов обърна внимание, че отговорност на всички институции е провеждането на честни и демократични избори. Той призова, при констатирани опити за опорочаване на изборния процес, своевременно да се подава информация към компетентните институции. 

Асенов изиска да не се допуска и да се противодейства на нерегламентирана предизборна агитация в общинските звена и предприятия. Областният управител обърна внимание, че служителите следва да изпълняват законосъобразно и професионално своите задължения, а подготовката за предстоящите избори не следва да пречи и да води до забавяне на административното обслужване на гражданите и юридическите лица.

Областният управител и кметът на Видин договориха взаимно съдействие между двете институции и при подготовката на Спортна зала „Фестивална“ за приемане и отчитане на протоколите на секционните комисии от Районна избирателна комисия.

Срещите на областния управител, свързани с противодействие на престъпността, купуването на гласове и опазването на обществения ред в хода на изборния процес, продължават. 

 

Може да харесате още...