Електрохолд до МСНЮЗ: Незаконната сеч в района на Арчар е една от причините за спирането на тока (ПОЗИЦИЯ)

Сподели в социалните мрежи:

В последните месеци от дружеството изпитват затруднения с честите аварии в региона.

Припомняме, че преди няколко дни в „Добро утро, Северозапад“ Ви показахме проблема с водата и тока в населеното място.

ПУБЛИКУВАМЕ ПОЗИЦИЯТА БЕЗ РЕДАКТОРСКА НАМЕСА: 

За последните няколко месеца в с. Арчар са осъществени 3 планирани прекъсвания на електрозахранването, свързани с укрепване на електроразпределителната мрежа и осигуряване на стабилно електрозахранване през предстоящия зимен сезон. Проектът ще бъде приключен до края на следващата седмица.

Регистрираните непланирани прекъсвания в селото са причинени от бури, влошена метеорологична обстановка, както и от неправомерна сеч на дървета извън сервитута на електропровод „Череша“. За тази нерегламентирана сеч и последствията от нея са уведомени кметицата на с. Арчар, РУ на МВР и Областния управител на Видинска област.

През периода юни – септември са осъществени няколко извънредни обхода на посочения електропровод, от които е констатирано наличието на голям брой прелетни птици в определени участъци, които също са предпоставка за краткотрайни изключвания.

По електропровод „Череша“ има монтирани средства за автоматизация, подпомагащи за свеждане до минимум времето без електрозахранване и бързо локализиране на аварии.

 

ПРИПОМНЕТЕ СИ СЛУЧАИТЕ…

 

 

Може да харесате още...