С модерен комплекс за спорт на открито ще се сдобие видинското училище „Любен Каравелов“

Източник: Община Видин
Сподели в социалните мрежи:

Община Видин спечели проект, благодарение на който в двора на учебното заведение ще бъдат изградени спортни игрища със специализирана спортна настилка. Финансирането е на стойност 165 140 лв., като включва и доставка и монтаж на спортно оборудване. Средствата са осигурени по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища на Министерството на образованието и науката. 

Съществуващите съоръжения за спорт на открито в Основно училище „Любен Каравелов“ не са в добро състояние и не отговарят на съвременните изисквания. Настилката също е силно компрометирана. С реализирането на проекта тези проблеми ще бъдат разрешени. Ще се изгради спортна площадка със специализирана спортна каучукова настилка, с размери 32 м на 31,25 м. В нейните граници ще бъдат обособени игрища за баскетбол и за волейбол. Предвидена е също доставка и монтаж на необходимото волейболно оборудване и мрежа, както и на баскетболни кошове.

С обособяването на модерния комплекс за спорт на открито ще бъде осигурена здравословна и безопасна среда, в която възпитаниците на ОУ „Любен Каравелов“ да спортуват и играят. Ще се разшири кръгът на практикуваните спортове и ще се създаде по-добра възможност за ефективно провеждане на часовете по физическо възпитание. Новата спортна инфраструктура ще насърчи повече ученици да се включат в активни спортни занимания и ще позволи провеждането на междуучилищни състезания. Игрищата ще отговарят на изискванията на наредбата за проектиране, изпълнение и поддържане на сгради за обществено обслужване в областта на образованието и науката, здравеопазването, културата и изкуствата.

Може да харесате още...