Кметът на Видин е отличен за принос в развитието на туризма в Общината

Сподели в социалните мрежи:

Д-р Цветан Ценков бе удостоен с престижната награда на церемония, проведена в залата на Министерството на туризма. Събитието бе организирано по случай 27 септември – Световен ден на туризма, а повод бе връчването на годишните награди на специализираното издание „Дестинация България“, което отличава общини, мениджъри, инвеститори, обекти и услуги, допринесли за развитието и утвърждаването на страната ни като целогодишна туристическа дестинация. Гост на церемонията бе министърът на туризма Илин Димитров.

Кметът на Видин получи приз за „Принос в развитието на туристическия продукт в общината“ за 2022 г. При определяне носителя на тази награда, комисията по номинации се е ръководила от редица критерии, сред които постигнати високи резултати в туризма, устойчивост и разширяване на пазарното присъствие, прилагане на добри практики, професионален мениджмънт, иновации.

След получаване на отличието д-р Ценков благодари за признанието и сподели, че е приятно изненадан, че усилията, които се полагат за превръщане на Видин във водеща туристическа дестинация, се забелязват и на национално ниво. Кметът подчерта, че в старопрестолния Видин туристите ще открият няколко културни пласта, свидетелстващи за двехилядолетната история на нашия град. Той заяви още, че в нашия град има много забележителности, които със сигурност ще представляват интерес за посетителите – първата театрална сграда в България; първото винарско училище; единственият запазен средновековен замък; джамията, която е със сърце на върха на минарето; Синагогата, която по проект на Общината в момента се реставрира и ще се превърне в туристически обект „Културен център „Жул Паскин“. Д-р Ценков отбеляза, че получената награда освен признание също така и задължава общинското ръководство да продължава да надгражда постигнатото в сферата на опазването на културно-историческото наследство и за развитието на туристическия потенциал на Видин.

Може да харесате още...