Юли Петров за повишаването на данъците от догодина: „Най-тежко ще е при живеещите в 1-ва зона“

Сподели в социалните мрежи:

На вчерашните комисии в Общинския Съвет във Видин са разгледани предложения, свързани предимно с данъците, план-сметката и такса смет. Заложени са отново увеличения за данъците и таксите в общината. Пред колегите от Радио Видин председателя на ОБС – Генади Велков обяснява, че: 

„Трябва да се вкарат наново данъците и таксите, защото те бяха гледани преди няколко месеца и бившият областен управител ги вкара в съда, а делото за тях ще бъде май месец, така че май месец каквото и да се реши, вече няма да има никакво значение, тъй като данъците и таксите са година за година…Трябваше да бъдат разгледани, за да може следващата година да се посрещнат плащанията на общината, а те са сериозни. Имаме поне 1 млн и половина, които трябва да платим от миналата година, за загубеното дело за пречиствателната станция и сега тече лихва 16 хиляди лева на месец – това са неща, от които няма как да бъде избягано“.

Общинският съветник Юли Петров, коментира в студиото на МСНЮЗ, че общината не трябва да се управлява като частна фирма, а да изпълнява и социална функция.

“ Най-много ще усетят увеличението с близо 95% живеещите в 1-ва зона.  Това е квартал „Калето“, централна градска част и т.н. Например ако сега там плащат 200 лева, с увеличението ще трябва да платят 400 лева. Тежко ще е в селата, където увеличението е с около 400%. Не е истина това което казват, че увеличението се равнява на едно кафе“, коментира съветника от „Справедливост за Видин“   Юли Петров.

Той коментира, че нови такси ще има и при данък МПС, ако предложението бъде прието на предстоящата сесия на Общински съвет- Видин .

Вижте цялото му участие в „Добро утро, Северозапад“

Може да харесате още...