Община Видин: „Поставянето на украса на паметника на пл. Бдинци се случи след консултации“

Сподели в социалните мрежи:

Местната власт изпрати позиция до медиите, след като от „Справедливост за Видин“ и БСП скочиха срещу поставянето на Коледна украса на паметника пред общината.

 

Община Видин се обръща към всички жители по повод поредните нападки на група наши съграждани относно коледната украса на площад „Бдинци“ и фалшивата им загриженост, че по този начин паметникът на воинската слава, който се намира там, ще бъде поруган. Непрекъснатите атаки и злостни коментари от страна на тези наши съграждани, които по всякакъв повод демонстрират, че „обичат“ Видин, само рушат авторитета на града ни. 

Поставянето на коледната украса на паметника на Бдинци е решено след консултации с представители на Българската православна църква и с водещи български историци. 

Коледа е най-големият и най-светлият празник в християнския свят. Коледната звезда, която ще засияе над паметника е символ както на раждането на новия живот, на новото начало, така и на живата памет за подвига на геройски загиналите ни предци, благодарение на които изграждаме нашето настояще.

Манипулирането на идеята за смисъла на коледната украса е недостойно, уронва престижа на старопрестолния ни град и опорочава усилията на Община Видин да бъде създаден истински коледен дух, за да могат жителите да посрещнат с настроение и надежда светлите християнски празници. 

Може да харесате още...