Местният парламент във Видин гласува продажбата на десетки имоти (репортаж)

Сподели в социалните мрежи:
Местния парламент във Видин гласува продажбата на десетки общински имоти на вчерашното си заседание. Против предложенията на кметът се обявиха от „Справедливост за Видин“ и ГЕРБ.  Традиционно в началото на заседанието градуса се вдигна от питанията към видинския градоначалник. 
Людмил Димитров, общински съветник
„При ремонта на централната пешеходна зона в града, старите материали се сортираха и складираха в складова база на община Видин. Във връзка с това Ви питаме. Какво количество от тези материали има в момента. Използвани ли са за ремонти, кога и в кои населени места“. 
Д-р Цветан Ценков, кмет на Видин 
“ Това, което се демонтира като материална собственост на община Видин, се пренасочва по желание на кметовете на населените места. Този процес не е спирал за последните 3 години“.
 
Питания имаше и за разрушения плувен басейн, който е общинска собственост, както и за коледните лапички, които постави община Видин върху паметника „Победен щурм“, които медийния шум бяха премахнати. 
 
Юлиян Петров, общински съветник
„Защо премахнахте китайските лампички от паметника? Така не противопоставихте ли общинския съвет като институция и ангажирате ваши приятелчета от София да коментират във фейса“. 
 
Кметът определи питанията на опозицията като провокация и с това приключиха дебатите . За по малко от 2 часа съветниците гласуваха всички предложения в заложения дневен ред. Сред тях и актуализация на Поименния списък за капиталови разходи на Община Видин за 2022 година. Най-важната промяна е създаването на нов обект – „Рехабилитация на бул. „Панония“ в град Видин“, за което Общината вече е получила първия транш, в размер на 1 750 000 лв., от предоставените с постановление на Министерски съвет общо 3 500 000 лв. С актуализацията на Поименния списък се добавят още 65 000 лв. за ремонт на санитарните помещения и ВиК инсталацията в общинската административна сграда.

Може да харесате още...